0331 40 14 05 - Botosani
0256 22 33 18 - Timisoara

Curs Operator RSVTI - Modul A si B

Specificul cursului: specializare/reinstruire ISCIR

Durata: 16 ore modul A (autorizare initiala), 12 ore modul B (prelungire)
Autorizat: ISCIR


Ce este un Operator RSVTI?

In conformitate cu prevederile legale in vigoare (Ordin ISCIR 130/2011, legea 64/2009 si Prescriptii Tehnice ISCIR) Operatorul RSVTI este o persoana instruita in acest sens care a absolvit un curs si un examen de autorizare, responsabila cu supravegherea instalatiilor care intra sub incidenta ISCIR. Aceste instalatii sunt variate si cuprind instalatii de ridicat (stivuitoare, macarale, elevatoare auto, transpalete electrice, etc) sau instalatii sub presiune (recipiente sub presiune pentru compresoare, cazane de apa calda, abur, apa fierbinte, butelii, etc)Cine are nevoie de un Operator RSVTI?

Ai nevoie de un Operator RSVTI? Iti oferim aceste servicii ca si persoana juridica autorizata ISCIR.
Click pentru detalii AICI >>

Detinatorii/Utilizatorii de instalatii/echipamente din domeniul ISCIR, indiferent de forma de constituire si proprietate, au obligatia sa numeasca un operator RSVTI. In cazul in care nu doriti sa angajati, scolarizati si autorizati ISCIR un operator RSVTI puteti apela la serviciile unei persoane juridice autorizate ca si operator RSVTI, cum este si firma noastra.
O detaliere a serviciilor complete oferite ca si Operator RSVTI - Persoana juridica gasiti AICI >>Ce trebuie sa fac pentru inscrierea la curs?

In situatia in care v-ati hotarat sa scolarizati si sa autorizati unul / mai multi dintre angajatii proprii ca si operator RSVTI va trebui sa:
Verificati calificarea si vechimea in munca a persoanei pe care doriti sa o inscrieti la cursul de operator RSVTI. Persoanele care doresc obtinerea atestatului ca Operator RSVTI trebuie sa aiba studii superioare tehnice de lunga/scurta durata sau studii medii tehnice (maistru sau tehnician) cu o vechime in specialitate de minimum 2 ani.
Insrierea la curs este simpla, se poate face si prin e-mail sau personal la sediul nostru. Pentru inscriere aveti nevoie de:

 • copie CI cursant
 • Adeverinta eliberata de un cabinet de medicina muncii cu specificatia: "Apt munca Operator RSVTI"
 • Copia diplomei de studii tehnice - pentru modulul A
 • Dovada de vechime - pentru modulul A, absolventi de studii medii
 • Copie atestat existent - pentru modulul B (prelungirea valabilitatii atestatelor existente)
 • Datele firmei care va achita costul cursului


Unde si cand se desfasoara cursul de Operator RSVTI?

Cursul se desfasoara periodic (aproximativ o data la 60 de zile) la sediul nostru din Timisoara, la formarea unei grupe de minim 15 persoane. Examenul de autorizare initiala se sutine cu reprezentanti ISCIR. Prelungirea valabilitatii atestatului se face doar pe baza cursului modul B, fara a mai fi nevoie de examinare ISCIR.
Pentru mai multe detalii legate de perioada de desfasurare, costurile pe care le implica acest curs sau alte detalii te rugam sa ne contactezi telefonic.Ce am de castigat urmand acest curs?

 • Siguranta ca la absolvirea cursului personalul instruit si autorizat va sti sa se descurce si sa isi faca meseria conform prevederilor legale si nu va obtine doar o hartie fara a avea cunostintele necesare practicarii meseriei de Operator RSVTI.
 • Ore de curs reale predate de lectori cu experienta in domeniu, autorizati ISCIR
 • Un suport de curs extins, cuprinzator, actualizat la zi cu toate schimbarile legislative, atat listat pe hartie, cat si pe suport magnetic, impreuna cu toata legislatia din domeniul ISCIR.
 • Teste de pregatire in vederea autorizarii initiale, listate pe hartie cat si pe suport magnetic.
 • Termene si conditii de plata flexibile si negociabile in functie de nevoiele companiei tale.
 • Consultanta pe toata perioada desfasurarii cursului si chiar si dupa aceasta daca va fi cazul.


Care este programa de pregatire?

Programa de pregatire este elaborata de ISCIR si va fi respectata in totalitate de lectorii nostrii. Principalele subiecte care vor fi discutate pe parcusul desfasurarii cursului sunt:

 • Legislatia in vigoare;
 • Prescriptii tehnice ISCIR in vigoare;
 • Obligatiile operatorului RSVTI;
 • Tratarea avariilor si accidentelor la locul de munca;
 • Autorizarea instalatiilor la punerea in functiune;
 • Verificarea instaltiilor in timpul exploatarii;
 • Autorizarea personalului deservent / prelungirea valabilitatii autorizatiilor personalului deservent;
 • Discutii si teste pregatitoare in vederea autorizarii ISCIR;Cele mai vizualizate:

Electrician ANRE

Curs de: instruire/pregatire

Curs de pregatire teoretica in domeniul instalatiilor electrice pentru participarea la examenul de autorizare ANRE. Grade I-IV

Stivuitorist

Curs de: specializare

Curs in vederea obtinerii autorizarii initiale ca si stivuitorist. Se obtine autorizatia ISCIR si diploma de specializare.

Maistru Mecanic Auto

Curs de: perfectionare

Cu posibilitatea autorizarii RAR ca si Inspector ITP sau Conducator de Ateliere Auto. Nivel de echivalare: scoala postliceala.

Tehnician Instalator pentru
Constructii

Curs de: calificare

Cursul permite absolventilor autorizarea pentru: ISCIR - RSVTI sau ANRE - Instalatii gaze